Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΩΤΕΣ!!!!

5 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ



ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


Τώρα που πέρασε κι ο Βαλεντίνος μπορούμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια.
Μήπως είσαι από αυτούς που ο Άγιος σου δίνει στα νεύρα, οι ιδανικές ερωτικές σχέσεις σε λιγώνουν και ξέρεις ότι τόση τούρτα αγάπης συμβαίνει μόνο στα παραμύθια; Σου 'χω καλά νέα.
Θα σου αποκαλύψω σκοτεινά μυστικά για τους μεγάλους έρωτες που έμειναν στην ιστορία. Τις μαύρες στιγμές, τα κρυφά παραλειπόμενα και τα κουτσομπολιά που μαρτυρούν ότι όταν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, απλά δεν είναι...

  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Εδουάρδος και Γουόλις Σίμσον
015bgloves 2202
Γιατί μας αρέσει: Γιατί τα χει όλα: τον πρίγκιπα του παραμυθιού, έρωτα, προδοσία, θυσία, σκληρό τίμημα, γαλάζιο αίμα.  Ο Εδουάρδος ήταν βασιλιάς της Αγγλίας, και τα έδωσε όλα για μια γυναίκα. Έκανε μάλιστα και μια διάσημη ομιλία, όπου απευθυνόμενος στο αγγλικό συναίσθημα, είπε ότι δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος βασιλιάς χωρίς "τη βοήθεια και την υποστήριξη της γυναίκας που αγαπά."  Από την άλλη, η Wallis Simpson, ήταν διαζευγμένη (δύο φορές), δηλαδή μαγαρισμένη για τα ήθη του παλατιού, και δεν υπήρχε τρόπος που θα μπορούσε να τον παντρευτεί και να γίνει βασίλισσα.  Η βασιλική οικογένεια αυτά δεν τα σηκώνει και το κοινό ακολουθεί.
Ο Έντουαρντ όμως τόσο ερωτοχτυπημένος ήταν ,που δεν έβλεπε ούτε στέμματα ούτε μεγαλεία, κι  έγινε ο πρώτος Βρετανός μονάρχης που παραιτήθηκε του θρόνου. Αυτό είναι το πρώτο πλήγμα και το πιο εμφανές.Υπάρχει όμως κι άλλο.
Η Μαντόνα, τόσο συγκινήθηκε από την ιστορία τους, που σε μια ακόμη προσπάθειά της να μας υπενθυμίσει πόσο πολυτάλαντη είναι, και πόσο ο κινηματογράφος την χρειάζεται, αποφάσισε να σκηνοθετήσει τον έρωτά τους στην ταινία «WE»...
Τι ξεχνάμε: Η Γουόλις δεν ήθελε πραγματικά να παντρευτεί τον Έντουαρντ. Σίγουρα, θα ξιπαζόταν αν υπήρχε η πιθανότητα στέμματος, αλλά δεν τον ήθελε κιόλας ως έκπτωτο.  Μη ξεχνάμε πως όλα τα κορίτσια φιλάνε βατράχους για να τους κάνουν πρίγκιπες, ε αυτής της έσκασε εντελώς ανάποδα και δεν έλεγε να το χωνέψει. Χώρια που ενώ εκείνη ήταν τσιγγάνα καρδιά, μετά από τέτοια θυσία παγιδευόταν μαζί του ισόβια...
Επιπλέον, και για τον Έντουαρντ, δεν ήταν και τόσο μεγάλη θυσία αφού ήξερε ότι ως βασιλιάς θα έπρεπε να τρέχει όλο στο Κοινοβούλιο, και να βαπτίζει πλοία να πίνει τσάγια και να χαιρετάει, ενώ ως κοινός θνητός-όχι και τόσο κοινός αφού κράτησε τον τίτλο του Δούκα- μπορούσε να χαρεί τον έρωτά του, καλεσμένος σε όλα τα πάρτι, και να πρωτοστατεί στις διασκεδάσεις, ως εκείνος που απαρνήθηκε τον θρόνο για τον έρωτα... ως δηλαδή γοητευτική ατραξιόν. Έτσι έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατό του.
Φήμες λένε, ότι στα πάρτι που έδιναν, πολύ συχνά διασκέδαζαν τους καλεσμένους τους, με τους φωνακλάδικους καβγάδες τους, τις φήμες για τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις και τον αμοιβαίο τους θαυμασμό για τον Χίτλερ.

Αβελάρδος & Ελοϊζ
025bgloves 2202
Γιατί μας αρέσει: Οι πονεμένοι εραστές που πέρασαν τα πάθη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, και των Φουρτουνάκηδων και των Βροντάκηδων,  αποτελούν τη κλασική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που οι συνθήκες δεν τους αφήνουν να είναι μαζί. Η οικογένειά της τους χώρισε αλλά οι επιστολές του έρωτά τους κράτησαν τη φλόγα αναμμένη.
Το βιβλίο των επιστολών τους εξακολουθεί να είναι δημοφιλές και αντικείμενο σπουδής σε κάποια σχολεία. Η ιστορία τους ήταν η έμπνευση για πολλά μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, ταινίες, ακόμη και ένα μπαλέτο, και η σχέση τους είναι σημείο αναφοράς ακόμη στην τέχνη:  Από το «Being Jonh Malkovich» μέχρι την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» και  το «Sopranos».
Τι ξεχνάμε: Ο μεγάλος και τρανός μεσαιωνικός στοχαστής Πέτρος Αβελάρδος ήταν πλούσιος, αρκετά διάσημος, και πολύ μεγαλύτερος από την έφηβη Ελοίζ  όταν προσλήφθηκε ως δάσκαλος της, κάποια στιγμή στο 1100.  Δεδομένου ότι ακόμα και οι μεσαιωνικές διασημότητες το είχαν το φαν κλαμπ τους, εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να την αποπλανήσει. Ενώ καταρχήν καυχήθηκε ανοιχτά γι 'αυτό, όταν εκείνη έμεινε έγκυος, την έστειλε μακριά στη γαλλική ύπαιθρο. Σε κάποια φάση  παντρεύτηκαν κρυφά.
Όταν ο θείος του κοριτσιού έμαθε για το γάμο, έστειλε μερικούς παλικαράδες να πλακώσουν στο ξύλο και να ευνουχίσουν τον Αβελάρδο,(και δεν ήταν καν Μανιάτης) επειδή-όπως ξέρουμε- δεν υπάρχει μεγάλη ιστορία αγάπης που να ναι πλήρης  χωρίς το σέξι αρσενικό να καταλήγει ευνουχισμένο...
Ο Αβελάρδος, αυτή τη φορά τη γλύτωσε κι αρκετά θυμωμένος με την οικογένεια της συζύγου του, έγινε μοναχός, μπας και γλιτώσει τον ανδρισμό του. Κι επειδή του την έδινε να είναι ο μόνος στη σχέση που βασανίζεται, ανάγκασε και την Ελοίζ, να γίνει μοναχή, κάτι που όπως του είπε, δεν της καλοφάνηκε καθόλου. Α, και όσο για τη ρομαντική αλληλογραφία που λέγαμε;
Ναι, κάποιες από αυτές τις επιστολές περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για το πως ο Αβελάρδος μερικές φορές τη βίασε, και της έλεγε -της μητέρας του παιδιού του- ότι ποτέ του δεν την αγάπησε πραγματικά. Ρομαντικό ε;

Ναπολέων και Ιωσηφίνα
035bgloves 2202
Γιατί μας αρέσει: Ακριβώς όπως εμείς εστιαζόμαστε σε βασιλικά ζευγάρια, ο Ναπολέων και η Ιωσηφίνα μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από τον πλούσιο κόσμο των γαλαζοαίματων, τον γεμάτο δύναμη και πάθος. Οι επιστολές του Ναπολέοντα στην Ιωσηφίνα είναι τόσο γεμάτες με αγάπη, πάθος και στοργή που ο φτωχός αναγνώστης δεν έχει πιθανότητα, να μη σκεφτεί  ότι ήταν απολύτως αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο. Σε μία από αυτές λέει "Από τότε που έφυγες, έχω κατάθλιψη συνεχώς. Η ευτυχία μου είναι μόνο κοντά σου. Διαρκώς ζω με την ανάμνηση από τα χάδια σου, τα δάκρυά σου, τη στοργική φροντίδα σου. Η απαράμιλλη γοητεία σου Ιωσηφίνα μου, συνεχώς μου αφήνει ένα αίσθημα και μια λαμπερή φλόγα στην καρδιά μου. Όταν, θα μαι ελεύθερος από κάθε σκοτούρα, κι όλες τις ενοχλητικές υποχρεώσεις, θα είμαι σε θέση να περάσω όλο το χρόνο μου μαζί σου, έχοντας μόνη μου μέριμνα  να σε αγαπώ, και να σκέφτομαι μόνο πως θα σου αποδείξω-με λόγια και με πράξεις- πως θέλω μόνο την ευτυχία σου»
Τι ξεχνάμε:  Η Ιωσηφίνα ήταν μια χήρα στο κυνήγι της εξεύρεσης ενός σημαντικού γαμπρού, να την αναλάβει. Είχε ήδη αποπλανήσει πολλούς από τους πλέον σημαίνοντες πολιτικούς της Γαλλίας, όταν το ανερχόμενο αστέρι του Ναπολέοντα της μπήκε  στο μάτι. Αυτός φαίνεται έπεσε με τα μούτρα πάνω της (εκτός από το γεγονός ότι την έβαλε να αλλάξει το όνομά της, από Ρόουζ σε Ιωσηφίνα) και την παντρεύτηκε (βοήθησαν και τα μαντζούνια που του ριχνε στο κρασί). Δυστυχώς, λίγες μόνο ημέρες αργότερα αναγκάστηκε να ξενιτευτεί σε μια στρατιωτική εκστρατεία.  Έγραψε με πάθος τις επιστολές του από το εξωτερικό, τις οποίες η Ιωσηφίνα πιθανότατα θα διάβαζε στο κρεβάτι με κάποιον από τους πολλούς εραστές που είχε, όταν το στεφάνι της κυρίευε την Ευρώπη.  Όταν ο Ναπολέων συνειδητοποίησε ότι παρά το περιορισμένο μπόι του, δεν χωρούσε να περάσει τις πόρτες, απάντησε κι αυτός με τα δικά του γκομενιλίκια.
Ο γάμος τους πήρε την κατιούσα, όταν τον τσάκωσε με  άλλη γυναίκα. Αλλά ήταν ο ίδιος που την χώρισε τελικά, όταν  είχε ήδη γκαστρώσει μια από τις ερωμένες του, γιατί ήξερε ότι μπορούσε στην πραγματικότητα να κάνει παιδιά και δεν εξαρτιόταν από εκείνη η διαδοχή. Ο Ναπολέων, ο οποίος είχε πολύ ρομαντική σχέση με το χαρτί, ήταν πολύ λιγότερο ρομαντικός στην πραγματικότητα, όταν δήλωνε ότι ήθελε μόνο να «παντρευτεί μια μήτρα.»

Ο Λουδοβίκος ο ΧV και η Μαντάμ ντε Πομπαντούρ
045bgloves 2202
Γιατί μας αρέσει: Θεωρείται το μεγαλύτερο love story ανάμεσα σε βασιλιά και επίσημη ερωμένη του. Η Μαντάμ ντε Πομπαντούρ, έχασε την εξέχουσα θέση της όταν πέθανε στα 42, μετά από 19 χρόνια με το βασιλιά. Ήταν τόσο ταραγμένος αυτός, με το θάνατό της, που απείχε από τις ερωμένες του για τέσσερα χρόνια. Περισσότερες από μισή ντουζίνα ταινίες έχουν επικεντρωθεί στη σχέση τους, που συγκρίνεται με αυτή της Εύα και ο Χουάν Περόν στο μιούζικαλ Evita.
Τι ξεχνάμε: Δεν ήταν μόνο ο φίλος της ο Λούης, ήταν κι επίσης ιδιοκτήτης της, εργοδότης, και - ω ναι - απόλυτος μονάρχης της. Δεν υπήρχε τρόπος αυτή να είναι μια αμφίδρομη σχέση. Πέρασε σχεδόν κάθε μέρα από τα 19 χρόνια της σχέσης τους, στο πλευρό του Λούη, γιατί αν το μάτι της έπεφτε έξω από τη βασιλική κλίνη και τολμούσε να ψάξει τον εαυτό της πέρα από το παλάτι, δεν θα χε καλό τέλος. Αυτό σήμαινε βέβαια, ότι πλέον σε όλη της τη ζωή  θα πήγαινε σε πάρτι μέχρι το πρωί, θα φορούσε το αυτοκόλλητο χαμόγελο στο πρόσωπό της ακόμη κι όταν ήταν πολύ άρρωστη, θα ακολουθούσε το βασιλιά στις μακροχρόνιες αποστολές κυνηγιού, πράγμα που της στοίχησε και τη χρόνια πνευμονία, και θα έπρεπε να προσποιείται πως όλα ήταν καλά, ακόμη κι όταν το μονάκριβο παιδί της και ο πατέρας της, πέθαναν στην ίδια εβδομάδα.
Επίσης, δεδομένου ότι σπάνια κοιμόταν με το βασιλιά λόγω μιας επώδυνης γυναικολογικής πάθησης, τον ενθάρρυνε να κάνει χρήση των ιδιωτικών οίκων ανοχής του, το οποίο στεγάζεται και κορίτσια από την ηλικία των εννέα(!) ετών.

Mπονι και Κλαιντ
005bgloves 2202
Γιατί μας αρέσει: Ίσως κανένα εγκληματικό ζευγάρι δεν έχει αποθεωθεί για τις ερωτικές του ιδιότητές, όσο η Μπόνι κι ο Κλάιντ. Συγχωρούμε τα εγκλήματά τους, επειδή έπαιξαν τη σχέση τους στην κάμερα, και μέσω αυτών των ιστορικών φωτογραφιών, έγιναν πραγματικοί άνθρωποι, πραγματικά ερωτευμένα παιδιά. Μας συγκινούν, ακόμα και τα μακάβρια δακτυλίδια θανάτου τους, εμπνευσμένα από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα : δύο άτομα των οποίων η μόνη επιλογή ήταν να ζουν χωριστά ή να πεθάνουν μαζί. Η σχέση τους έχει γίνει τραγούδι και ταινίες, με πιο διάσημη την κλασική του 1967 με πρωταγωνιστές τη Faye Dunaway και τον Warren Beatty.
Τι ξεχνάμε: Πέρα από το σύνολο των ληστειών τραπεζών και των φόνων αθώων ανθρώπων, που όλοι ξέρουμε, μια νέα έρευνα δείχνει ότι η Μπόνι είχε μια ψυχική διαταραχή που την έκανε για να έλκεται από βίαιους άντρες. Υπάρχει ένα σεξουαλικό φετίχ που ονομάζεται hybristophilia, ή «σύνδρομο Μπόνι και Κλάιντ, " και βλέπουμε ακόμα και σήμερα σε δεκάδες θαυμαστές του ζευγαριού που καταδικάστηκαν για δολοφονικές πράξεις. Κάποιοι μάλιστα  παντρεύτηκαν κιόλας μεταξύ τους, όπως η Carol Ann Boone με τον serial killer Ted Bundy. Έτσι, ολόκληρη η ρομαντική εικόνα του  ειδυλλίου, μεταξύ της ευφυούς και ζωηρής Μπόνι και του πολυμήχανου Κλάιντ ήταν απλά προϊόν της ανησυχητικής «παραφιλίας» της.
Και το καλύτερο; Παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 23 όταν πέθανε, η Μπόνι είχε παντρευτεί εδώ και επτά χρόνια ... και μάλιστα όχι με τον Κλάιντ. Ο σύζυγός της ήταν επίσης μπουμπούκι -δολοφόνος- και φορούσε ακόμα τη βέρα τους όταν πέθανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου